Μελιδόνι

11 Δεκεμβρίου, 2023

Πανέμορφη και ειδυλλιακή παραλία με πεντακάθαρα, διαυγή νερά και εξαιρετική ψιλή άμμο. Βρίσκεται νοτιοδυτικά στα Κύθηρα με πρόσβαση προς αυτήν απο το χωριό Δρυμώνας. Η παραλία έχει θέα ακριβώς απέναντι, τη βραχονησίδα Χύτρα, συνδυάζοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου με το χαλαρό κέφι των λουόμενων, καθώς διαθέτει επίσης μια οργανωμένη παροχή απο ευγενέστατους και άρτια καταρτισμένους ανθρώπους, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και μια πάντα κεφάτη καντίνα, όπου ουκ ολίγες φορές, διοργανώνονται πάρτυ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Μελιδόνι έχει τη φήμη μιας κοσμοπολίτικης παραλίας, αλλά δίχως καμία πολυπλοκότητα. Αυτό είναι και το στοιχείο που την καθιστά μοναδική.

Ο δρόμος πλέον είναι στρωμένος με άσφαλτο, απλά χρειάζεται η απαραίτητη προσοχή σε ορισμένες απότομες στροφές του δρόμου. Λίγο πριν φτάσει ο επισκέπτης στην παραλία θα συναντήσει την εκκλησία του Αγίου Κοσμά, αλλά και μονοπάτια για πεζοπορία που οδηγούν στα άγρια και πανέμορφα τοπία των Κυθήρων. Φτάνοντας στο Μελιδόνι υπάρχει άνετος χώρος parking.

Φυσικά, εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης στην παραλία, είναι με σκάφη των επαγγελματιών του νησιού που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.