Η επιθεώρηση της Τσικνοπέμπτης “Μπαμπά μην ξανατσικνήσεις Παρασκευή”

18 Μαρτίου, 2024

Για μια ακόμη χρονιά, το Θεατρικό Εργαστήρι Κυθήρων οργάνωσε τη θεατρική αποκριάτικη παράσταση της Τσικνοπέμπτης, στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα, την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ημέρα της Γυναίκας, στις 19.30 το απόγευμα, καυτηριάζοντας την Κυθηραϊκή και την ευρύτερη ελληνική πραγματικότητα.

Οφείλω να ομολογήσω ότι η παράσταση ήταν μια από τις καλύτερες -αν όχι η καλύτερη- που έχω παρακολουθήσει. Με τη σωστή διάρκεια, δίχως να κουράσει διόλου τους θεατές, με τη σωστή δόση χιούμορ, δίχως να προσβάλλει ή υποβιβάσει εκείνους που σατιρίζονται, με τη σωστή εναλλαγή πράξεων, του χορού, του τραγουδιού, της μουσικής και της σάτιρας. Υπέροχες ερμηνείες, έξυπνοι διάλογοι, καταπληκτικά κοστούμια, μεράκι και ταλέντο! Συν την προσθήκη των χιουμοριστικών βίντεο που προβλήθηκαν στην αίθουσα με τη συμμετοχή των ηθοποιών της ομάδας.

Ήταν επίσης ιδιαίτερα συγκινητικό ότι ανάμεσα στους θεατές παρευρέθηκε και παρακολούθησε την παράσταση η κ. Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η οποία καταχειροκρότησε όλη την προσπάθεια της θεατρικής ομάδας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και άνθρωποι των Κυθήρων που συμμετείχαν στην πρόσφατη τεράστια επιτυχία της, “17 κλωστές”, την αληθινή ιστορία του νησιού μας που έγινε σειρά και προβλήθηκε απο την Cosmote TV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό και ότι οφείλουμε πάντα να στηρίζουμε τις προσπάθειες αναβάθμισης της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του νησιού μας.

Ραντεβού στο ετήσιο καρναβάλι των Κυθήρων!

Ακολουθούν φωτογραφίες απο την παράσταση.